Reiki i ...

REIKI I DECA

Deca i jesu Reiki, oni su najbliži prirodi i najotvorenija ljudska bića na svetu. Deca rado primaju Životnu energiju, jer je taj proces za njih prirodan. Energetski kanal je kod deteta otvoreniji nego kod odrasle osobe i njihovo biopolje poseduje veću koncentraciju Životne energije. Verovatno je to jedan od glavnih raloga zašto svi vole decu.

Rezultati rada na unapređenju zdravlja i jačanju imuniteta kod dece stižu mnogo brže nego što je to slučaj kod odraslih osoba.

Reiki i decaReiki tretmani mogu da se rade bebama od prvog trenutka života. Deca s normalnim razvojem i dobrim zdravstvenim stanjem nemaju posebne potrebe za Reiki tretmanima, te mogu da ih odbijaju, osećajući intuitivno suvišan priliv Životne energije u organizam. Ukoliko se dete oseća dobro i ne želi Reiki tretman, svakako treba uvažiti njegovu želju.

Protok Životne energije deca najčešće osećaju kroz povećanu toplotu, te mogu da se žale na vrućinu tokom tretmana i iz tog razloga u početku mogu da ga odbijaju. U tom slučaju tretman može da se radi pomoću beskontaktnih tehnika – iz daljine ili ruku udaljenih od tela. Deca se brzo navikavaju na Reiki i kasnije sama traže “isceljujući dodir”. Korisno je da se deci svakoga dana radi Reiki tretman tokom 10 minuta na 4. čakru.

Roditelji koji praktikuju Reiki metodu rade svojoj deci okrepljujuće Reiki tretmane. Ukoliko deca imaju ozbiljnih zdravstvenih problema, preporučljivo je da se tretiraju uporedo sa svojim roditeljima ili da roditelji praktikuju Reiki kao veštinu za duhovni razvoj.

Tokom odrastanja u kanalu se polako skuplja negativna energija, koja je proizvod destruktivnih misli i emocija i tako taj kanal postaje sve manje i manje protočan.

Otvaranje energetskog kanala i podešavanje biopolja deteta s vibracijama Životne energije može da se radi:
I stepen – od pune 4. godine života,
II stepen – od pune 13. godine života.

Efekti korišćenja Reiki metode kod dece su isti kao i kod odraslih osoba.


REIKI I ŽIVOTINJE

Životinje mnogo vole da primaju Životnu energiju. Rezultati Reiki rada sa životinjama stižu veoma brzo i imaju iste fiziološke efekte kao i kod ljudskog bića. Pored toga, krave i koze daju više mleka, konji, kuce, mace i drugi ljubimci ponašaju se mnogo smirenije, postaju poslušni, pokazuju zahvalnost i mnogo bolje razumeju čoveka.Reiki i životinje

Reiki i životinjeManjim životinjama i pticama Reiki tretman se radi bez poštovanja položaja ruku, dovoljno je držati ljubimca dlanovima ili staviti ruke na bilo koju oblast tela. Većim životinjama se Reiki tretman radi gotovo na isti način kao i ljudima.

Veterinari i vlasnici kućnih ljubimaca širom sveta koriste Reiki metodu za jačanje imuniteta, brži oporavak i rehabilitaciju životinja, kao što rade i na produžavanju životnog veka svojih ljubimaca.

Pojedini Reiki učitelji otvaraju energetski kanal svojim kućnim ljubimcima kako bi Životna energija (iako u manjoj količini) neprekidno proticala kroz organizam životinje.


REIKI I BILJKE

Reiki i biljkeZa sve biljke Životna energija je vrsta zdrave hrane koja deluje isceljujuće kada se biljka razboli. Iako je biljka zdrava, Reikijem se uvek pospešuje njen rast i razvoj.

Punjenje biljaka Životnom energijom postiže se polaganjem dlanova na oblast korena (direktno ili preko saksije), ili usmeravanjem energije kroz dlanove na lišće. Takođe je veoma efikasno praviti Reiki vodu za zalivanje i orošavnje. Koriščenje Reiki vode je optimalna varijanta koju praktičari koriste za uzgajanje voća i povrća.

Biljke odmah prepoznaju prisustvo veće koncentracije Životne energije u prostoru i upijaju je. Svi Reiki praktičari ubrzo nakon početka njihovog praktikovanja Reiki veštine primećuju da kućne biljke počinju da bujaju i oporavljaju se bez direktnog energetskog uticaja na njih. To se događa usred širenja Životne energije kroz telo čoveka u prostor.


REIKI I KVALITET ŽIVOTA

Pozitivan učinak Reikija takođe je zabeležen u poboljšanju kvaliteta života. Problemi u određenim oblastima života, kao što su međuljudski odnosi, posao, obrazovanje, ljubav, finansije i slično, takođe su pokazatelji nedostatka Životne energije koja se reguliše i upotpunjuje uz pomoć Reikija.

rikvalitetRazmatrajući sebe kao centar svog života, možemo da shvatimo da od kvaliteta naših misli i emocija, od čistoće energetskog kanala kroz koji protiču sve moguće energije, a zatim se šire u nama i prostoru oko nas, zavisi kvalitet našeg života.

Glavna radnja se uvek odvija na energetskom nivou.

Redovno praktikovanje Reikija oslobađa od energetskih blokada, održava energetski kanal protočnim, menja kvalitet energije u osobi i šalje snažnu pozitivnu poruku u prostor, stvara sve neophodne uslove za harmonizaciju tela, psihe i duha, a time i samog života.

Već nakon I nivoa, Reiki praktičari primećuju da problemi koji su duže vreme postojali polako počinju da se rešavaju, korak po korak, naizgled samo od sebe.

Nakon II nivoa, svaki praktičar ume ciljano da utiče na rešavanje raznovrsnih poteškoća s kojima se susreće tokom života.

Save