Kako Reiki funkcioniše

Kako Reiki funkcionišeKako Reiki funkcioniše: Suština Reiki metode leži pre svega u otvaranju energetskog kanala osobe i njegovog povezivanja sa Životnom energijom u cilju slobodnog protoka iste kroz sve nivoe organizma.
Proces otvaranja (tradicionalni naziv – inicijacija) ostvaruje Master-učitelj uz pomoć specijalne tehnike kanalisanja Životne energije. Ako sva druga znanja praktičar može da stekne samostalno kroz edukaciju i praksu, onda proces „otvaranja“ nije moguće izvršiti samostalno.

Reiki omogućava osobi da u roku od 20 sekundi do 5 minuta (u zavisnosti od završenog nivoa) aktivira intenzivni protok Životne energije kroz svoj organizam.
Istraživanja obavljena na Stenfordu (SAD), zasnovana na merenju energetskog protoka pomoću visokoosetljivih aparata, utvrdila su da energija
u telo osobe dolazi, pre svega, kroz teme i spušta se niz kičmeni stub, kroz takozvani energetski kanal koji se sastoji od 7 međusobno povezanih energetskih centara, poznatih kao čakre. Životna energija „uplovljava“ u telo, krećući se u vidu spirale u smeru suprotnom od kazaljke na satu, isto kao što je spirala DNK.
Protičući kroz kičmeni stub, energija se širi u organizmu, popunjava svaku ćeliju i izranja kroz minorne čakre na dlanovima i stopalima. Polaganjem ruku na telo, energija se dodatno i fokusirano usmerava u određenu oblast.

Zanimljiva je činjenica što energija na neki način biva „uvučena“ od strane energetskog kanala u telo, koje samo određuje koliko je njemu dovoljno energije na svakom određenom mestu.
Reiki praktičar može da usmerava energiju prema svom telu, i u bilo kom drugom pravcu van tela: na druge ljude, predmete, životinje, biljke, situacije, oblasti života, nezavisno od razdaljine na kojoj se oni nalaze.
Poznata istražiteljka dr Bara Fišer iz Santa–Fea (Nju Meksiko) razradila je zanjimljivu tehniku posmatranja efekata Reikija pomoću čuvene fotografije Kirlijana. Testirao se uticaj Reikija na daljinu.
Fotografije pacijenata koje su bile urađene pre tretmana pokazivale su neuporedivo manje energetsko zračenje nego tokom tretmana. Pored toga, tretman se sprovodio na daljinu, drugim rečima, na ljudima koji fizički nisu bili prisutni.

Tokom primanja Životne energije, svaki čovek uzima onoliku količinu energije, koja je njemu potrebna za eliminisanje energetskih blokova, aktivacije ili transformacije energije fizičkog i eteričnog tela.
Očiglenost tog podatka jasno prikazuje takvu osobinu Reikija kao intuitivnost. Mnogi Reiki terapeuti ne koriste u svom radu specijalne položaje ruku, nego slede signale, koje šalje telo primaoca, kao i promene u intenzitetu protoka energije.
Mikao Usui nazivao je Reiki veštinu „intuitivnom“.
Mnogobrojna istraživanja, koja se obavljaju niz godina, potvrđuju da Reiki može da izazove pozitivne promene u hemijsjkom sastavu tela, unapredi ozdravljenje organa, tkiva, kostiju, i ostvari ravnotežu na mentalnom i emocionalnom nivou ljudskog bića.
Kako Reiki funkcionise
Kako Reiki funkcionišeJedan od uzroka poremećaja rada organizma je nedostatak vitalne energije. Reiki nadoknađuje energetski nedostatak u organizmu, time povećava njegove odbrambene sposobnosti i poboljšava rad svih funkcija.
I takođe opušta mišiće, oslobađa od spazma, utiče uravnotežavajuće na sve sisteme.
Naučna istraživanja su pokazala da obično jedna osoba prima iz prostora u proseku 5% životne energije. Korišćenje Reiki metode omogućava priliv 90-100% životne energije u organizam.
Energija vrši uticaj na ljudski organizam neposredno kroz energetski kanal i biopolje osobe, a takođe kroz endokrini sistem.
Kada je biopolje čoveka puno životne energije, ono postaje dobro organizovano. Energija kao deponent matrice stvara dobro organizovani sistem DNK i RNK, a time i podlogu za dobro funkcionisanje enzima i sinteze proteina, kao i za podelu ćelija. Kada ćelije dobro funkcionišu tada žlezde, organi, tkiva dobro rade. Sve to održava organizam u odličnoj kondiciji.

Proces intenzivnog ispunjavanja organizma energijom predstavlja proces podmlađivanja i jačanja. U skladu sa drugim zakonom termodinamike takav proces je suprotan procesu rasta entropije. Reiki dovodi Životnu energiju u telo čoveka, što neposredno ispunjava energijom i organizuje sve fiziološke procese i sisteme organizma. Reiki u suprotnom pravcu pokreće proces starenja i slabljenja organizma, takođe u suprotnom pravcu okreće proces rasta entropije, što pospešuje ozdravljenje na emocionalnom, mentalnom i fizičkom nivou.
Treba naglasiti da Životna energija protiče ne samo kroz fizičko telo, nego i kroz sve suptilne nivoe ljudskog bića, što omogućava uspostavljanje celokupne harmonije istog i ostvaruje pozitivni uticaj na psihosomatske uzroke oboljenja.

Tokom proticanja kroz kanal Reiki terapeuta, kvalitet Životne energija ne podleže promenama, te energija stiže do primaoca u prvobitnom, čistom stanju. Terapeut ne može da prenese primaocu Reiki tretmana ništa lično. Takođe, tokom terapije Reiki terapeut prima Životnu energiju isto kao i pacijent, s tom razlikom što se nakon tretmana energija zadržava satima i nastavlja svoje pozitivno dejstvo u telu primaoca. Reiki terapeut ne gubi i ne troši svoju energiju tokom tretmana, nego, naprotiv, poboljšava psihofizičku kondiciju.
Praktikovanje Reikija podstiče kod osobe duhovni rast, razvija takve osobine kao što su: saosećanje, tolerancija, zdrava ljubav prema sebi, ljubav prema bližnjima, svim živim bićima, okolini, zemlji, planeti.
Reiki veština se ne oslanja na sistem vere, stoga ne zahteva mentalnu pripremu i sugestivno usmeravanje na unapređenje zdravlja.
Neophodna je samo želja da se primi Univerzalna Životna energija.

REIKI I SAVREMENA MEDICINA

Integracija Reikija sa metodama savremene medicine za čoveka predstavlja mogućnost ozdravljenja na svim nivoima. Bolest kao pojavu treba razmatrati kako na fizičkom, tako i na osetljivim nivoima ljudskog bića. Reiki i savremena medicinaUzroci mnogi oboljenja kriju se na mentalnom i emocionalnom nivou, jer su proizvod snažnih destruktivnih misli i emocija, koje se u obliku energije određenih vibracija polako skupljaju, gomilaju i na kraju se pretvaraju u čvrsto povezanu grupu – energetsku strukturu negativnog karaktera.
kakor03Takva energetska struktura vremenom se spušta u ljudski energetski kanal, blokira isti i nastavlja svoje štetno dejstvo u sistemu čakri (energetskih centara), a kasnije se manifestuje na fizičkom planu u vidu oboljenja ili poremećaja.
Kao što lekar može da postavi dijagnozu bolesti, tako iskusni Reiki terapeut razmatranjem veze anatomije, fiziologije i energetske strukture ljudskog bića, može da ustanovi, šta je na osetljivim nivoima poslužilo kao uzrok narušavanja zdravlja.

Dijagnostika i metode savremene medicine nezamenljive su u isceljivanu bolesti na fizičkom nivou. Reiki metoda omogućava jačanje i uspostavljanje harmonije organizma na svim nivoima, uključujući mentalni i emocionalni.
Na takav način oboljenju se prilazi sa svih strana, a tačnije na svim nivoima, što svakako ubrzava proces ozdravljenja.
Važno je za svakoga, ko ima simptome bilo kakvog oboljenja da se pre svega obrati lekaru i tek nakon toga, kao pomoćno sredstvo upotrebi Reiki metodu.
Najbolji rezultati postižu se kada lekar i Reiki praktičar zajedno prate proces lečenja, ili kada lekar uporedo sa metodama savremene medicine u svojoj praksi primenjuje Reiki metodu.

Save