Šta je Reiki joga

REIKI JOGA

Onog trenutka kad prihvatimo život u sadašnjem trenutku, prestajemo da pružamo otpor… tek tad počinje promena… jer na drugom kraju našeg straha je duboka ljubav koju ne možemo ni da pretpostavimo…

Ašhen Ataljanc

Prima Balerina, Balet majstor Ašhen Ataljanc
fotografija: Vojislava Lopičić


Povodom desetogodišnjice Udruženja Reiki Srbije
, uvedena je jedinstvena novina u aktivnosti udruženja – časovi Reiki joge.

Reiki joga predstavlja kombinaciju određenih joga asana s energetskim Reiki tehnikama. Takav spoj omogućava dublje i fokusiranije prodiranje Životne energije u ljudsko biće, a samim tim snažniji uticaj u cilju unapređenja psihofizičke kondicije. Reiki joga je vrsta aktivnog autotretmana, koji se sprovodi pod vođstvom instrukora i tokom kojeg se aktivira energija pomoću snažnih Reiki simbola.

Reiki joga prostorPored rada sa ČETIRI REIKI STILA: Tradicionalni Usui Reiki, Luna Reiki, Kundalini Reiki i Anđeoski Reiki, očekuju vas:

• Rad s kristalima
• Rad s Anđeoskim porukama
• Rad s auričnim poljem
• Rad aktivnih meditacija
• Aktivni energetski rad s Reiki simbolima

Molimo vas da, ukoliko ste zainteresovani, potvrdite svoje učešće na časovima Reiki joge i rezervišete termin: putem e-maila: [email protected] ili telefonskog poziva na broj: 065/905-2222.

Zbog velikog interesovanja broj polaznika je ograničen.


REIKI JOGA – AKTIVAN AUTOTRETMAN
O Reiki jogi

Reiki joga predstavlja kombinaciju određenih joga asana s energetskim Reiki tehnikama. Takav spoj omogućava dublje i fokusiranije prodiranje Životne energije u ljudsko biće, a samim tim snažniji uticaj u cilju unapređenja psihofizičke kondicije. Reiki joga je vrsta aktivnog autotretmana, koji se sprovodi pod vođstvom instrukora i tokom kojeg se aktivira energija pomoću snažnih Reiki simbola.

Reiki joga je prilika za aktivnu energetsku komunikaciju praktičara sa svojim suptilnim nivoima preko fizičkog tela. Takav prilaz, između ostalog, podstiče proces sjedinjenja Duha, Duše i Tela u jednu celinu, što svakoga brže dovodi u harmonično stanje.

Energetski rad u grupi podstiče snažan protok Životne energije u prostoru i kroz njeno intenzivno, a istovremeno nežno kretanje, pospešuje brzi, harmonizujući uticaj energije na svakog pojedinca.

Aktivno proticanje Reikija kroz organizam u toku izvođenja vežbi, dovodi do nivelisanja energije u telu osobe, kao i do oslobađanja od negativnih energija i mogućih energetskih blokada, što se vidljivo odražava na stabiliziciji psihofizičkog stanja.

Poseban uticaj Reiki joga ostvaruje na podsticanje volje za životom, jačanje imuniteta, regulisanje metabolizma, kao i regulisanje drugih fizioloških procesa u organizmu, oslobađanje od štetnih navika (u razmišljanju i ponašanju), porast kapaciteta vitalne energije i podmlađivanje organizma.

Reiki jogaIako je Reiki joga samostalan i aktivan terapeutski rad, produktivno druženje, uzajamna podrška i razmena energetskog iskustva praktičara su još jedan prijatan i pozitivan segment časova Reiki joge.

Smirenost, tiha radost i sigurnost u sebe, kao i priliv novih snaga, pozitivnih misli i emocija, ono je što osećaju praktičari svakoga puta tokom i još dugo nakon časa Reiki joge.
Reiki joga je još jedan veoma prijatan i produktivan način rada na sebi u cilju poboljšanja psihofizičkog stanja i kvaliteta života.


REIKI JOGU MOGU DA PRAKTIKUJU SVI, KAKO REIKI PRAKTIČARI, TAKO I SVI ONI KOJI TO NISU.

Program je osmislila i redovno obnavlja Reiki Master-učitelj Margarita Milenković.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati organizatora Aidu Kamberi:
Mob.Tel.: 065/905-2222 E-mail: [email protected]

Tokom jednog meseca, smenjuju se naizmenično četiri stila Reikija:
Tredicionalni Usui Reiki, Kundalini Reiki, Luna Reiki i Vihor Reiki.


LUNA REIKI JOGA
(jedan čas mesečno)

Luna Reiki je jedan od najpopularnijih stilova u Rusiji, posebno među ženama svih uzrasta. Reč „Luna“ u prevodu s ruskog označava „Mesec“. Luna Reiki predstavlja kombinaciju čiste Životne energije i energetskih vibracija Meseca – Lune, čije su energije, kako je poznaznato, ženskog tipa: mekane, nežne, na neki način rasplinute i istovremeno dubokoprodiruće i moćne. Luna Reiki predstavlja usmereno delovanje Životne energije, sinhroizovano s ritmovima Meseca i vibracijama njegove energije, u cilju usklađivanja s bioritmovima i energetskim tokovima u ljudskom organizmu. Takav prilaz omogućava ne samo još jedan produktivan način za unapređenje psihofizičkog stanja, već i viši nivo samoisceljivanja na različitim poljama života, kao i pomoći bližnima.

U okviru časova Reiki joge, jedan termin mesečno posvećen je i Luna Reiki jogi. Ovaj čas je koncipiran tako, da:

• rezultativno pomaže aktivaciju ženskih energija u osobi, dovodi do potpunog „buđenja“ žene u ženi, što se povoljno odražava ne samo na psihofizičkoj kondiciji, nego i na muško-ženskim odnosima i kvalitetu života generalno;
• dovodi do trajnog smirenja i opuštanja, redukuju dugoročni stres;
• vidno ublažava ili sasvim eliminiše agresivne misi i emocije;
• podstiče stanje sreće i radosti, utiče antidepresivno;
• pomaže unapređenje psihofizičkog stanja generalno, a najviše u slučajevima „ženskih“, kako emocionalnih, tako i fizičkih tegoba;
• pomaže energetski rad na ženskim ciljevima i harmonizaciji odnosa;
• dodatno pomaže u savladavanju i uspešnoj primeni novih znanja iz oblasti Luna Reikija.

Program časa

• Povezivanje praktičara pomoću simbola s vibracijama Lune (Meseca).
Izvodi se kako samostalno, tako i uz pomoć instruktora.
• Anđeoske poruke.
• Hormonalna Luna joga. Izvođenje specijalnih asana.
• Energetske vežbe na 2. i 4. čakri, uz pomoć Luna Reikija programiranih kristala Mesečevog kamena. Svaka polaznica radi s dva Mesečeva kamena. Radi se kako samostalno, tako i u paru.
• Joga Nidra – isceljujuće Luna Reiki meditacije za buđenje, aktivaciju i stabilizaciju ženskog aspekta, kao i za harmonizaciju unutrašnjih energija.
• Vežba „Reborn“ s kristalima Mesečevog kamena za: aktivaciju proizvodnje endorfina; jačanje imuniteta; oslobađanje organizma od zaaostalog kiseonika; punjenje kiseonikom; stimulaciju nervnih vlakana, stimulaciju respiratornih organa, urogenetalnog i digestivnog trakta; za podmlađivanje i regulisanje metabolizma.
Vežba „Reborn“ podiže energiju a istovremeno utiče prizemljujuće.

Asane, energetske vežbe i isceljujuće Luna Reiki meditacije redovno se menjaju i dopunjavaju u skladu s mesečevim menama i potrebama praktičara.


UTISCI PRAKTIČARA O LUNA REIKI JOGI

Luna Reiki jogaNakon prvog časa Luna Reiki joge osetila sam veliko zadovoljstvo zato što “radim nešto za sebe – ženu”. Većina afirmativnih procesa i koraka koje preduzimamo imaju određenje “čovek, ljudsko biće”. Tokom časa Luna Reiki joge osetila sam veći protok energije koji je bio intenziviran vežbama disanja, dajući jedan novi ritam i lepotu redovnim asanama. Jedan od važnih koraka u procesu prihvatanja vlastitog ženskog bića povezan sa afirmativnom vežbom vizualizacije žene-devojčice, pobudio je u meni refleksiju na davno zaboravljeni pokušaj da prihvatim svaki bol koji sam osetila u procesu odrastanja. Jedan od najbolnijih, svakako, bio je ulazak u period puberteta. Uz Luna Reiki jogu uspela sam već tokom prvog časa, uz pregršt ljubavi, da priglim devojčicu koja je negde duboko u meni, još uvek puna straha i bola. Zato volim Luna Reiki jogu. Reiki joga označila je veliku prekretnicu u mom životu, ali Luna Reiki joga mi je pomogla da napravim veliki pomak u pomirenju i uspostavljanju ravnoteže s mojim ženskim bićem. Radujem se iskreno što će se ovaj proces nastaviti i svake srede s radošću odlazim na časove Luna Reiki joge.
ZT

Neposredno pred prvi čas rekla sam devojci do sebe: „Ma ne može tu biti nekih posebnih novina, koncepcija Reiki joge je prosto već toliko dobra i usavršena, da jednostavno nema tu šta da se toliko menja“. Nisam bila u pravu. Sve je bilo drugačije. Neke naznake „starog savršenog sistema“ su bile tu, ali zaista je sve delovalo potpuno novo i drugačije.
Dobro poznate asane, koje se inače praktikuju hiljadama godina, doživela sam potpuno drugačije, čemu je doprinela i posebna tehnika disanja. Rad sa mesečevim kamenom imao je potpuno drugačiji kvalitet i doneo novi doživljaj, glatki kamenčići plemenitog kristala imali su šta da kažu i želeli da ispričaju svoju priču. Međutim, čas je svakako najviše obeležila nova energija ili novi, različiti kvalitet energije, ne mogu da procenim. Energija Luna Reikija koja je bila sve vreme nežno prisutna u prostoru imala je neku blagost uprkos snazi koja se jasno osećala. Prosto nas je nežno uljuljkivala i ušuškavala a ipak blago podsticala, prihvatala nas potpuno ali i nagoveštavala dalji put, cele nas obavijala ljubavlju i milošću i davala podstreka i snage da sa radošću krenemo u novo. Posle časa bile smo ponesene, vesele, srećne, raspoložene…

Pravi „plimni“ talas Luna Reikija doneo je sve to, ali i odneo sobom težinu u donjem delu stomaka koju sam osećala nedeljama pre toga. Nalazim se u onom periodu života koji se zove perimenopauza. Više od mesec dana osećala sam nekako i jajnike i tu težinu kao da ću svaki čas da dobijem menstruaciju, ali ništa se nije dešavalo osim tog osećaja težine. Od prvog časa Luna Reiki joge ponovo sam ona stara, ni traga od težine i tog tipičnog osećaja koji je svim ženama dobro poznat. Ne uzimam nikakve lekove ni preparate, tako da sam sasvim sigurna da je na mene u toj meri uticao zaista blagotvorni čas Luna Reiki joge. I zahvalna sam neizmerno što tako nešto postoji i što možemo da uživamo u blagodetima ove predivne ženske energije.
B.J.

Moje prvo i divno iskustvo sa Luna Reiki Jogom: osećam se poletnije, smirenije, ženstvenije… moja koža je dobila savršeni sjaj!
M.M. viši fizioterapeut

Luna Reiki joga je zaista nešto posebno, jer u poređenju sa dosadašnjom Reiki jogom, drugačija je u smislu da sam imala intenzivniji protok i jače manifestacije na dlanovima, stopalima.
Nakon časa je naravno bilo i čišćenja, ali već posle nekoliko dana osećam unutrašnji mir, sreću i ispunjenost.
Svim damama toplo preporučujem Luna Reiki jogu, jer sigurno doprinosi bržem uspostavljanju harmonije tela, uma i duše.
M.J.

Save

Save

Save

Save

Save

Save