Čas Reiki joge

PLAN ČASA REIKI JOGE
PRAKTIČNE INFORMACIJE

Čas Reiki joge u trajanju od 1 sat i 30 minuta, sastoji se iz četiri dela:

I deo: 50 minuta.
Uz pomoć instruktora praktikuju se prijatne, za svakog izvodljive asane, koje se sprovode uz aktivaciju čakri, pomoću Reiki formula za pokretanje energije, kao i uz primenu drugih Reiki tehnika od strane instruktora.

U toku jednog meseca prođe se četiri Reiki stila:
• Tradicionalni Usui Reiki
• Luna Reiki
• Kundalini Reiki i
• Anđeoski Reiki.

II deo: 15 minuta.
Rad sa kristalima i aktivni deo meditacije u skladu sa Reiki stilom.

III deo: 15 minuta.
Praktikuje se joga Nidra za duboko opuštanje i relaksaciju, koja je podržana Reiki tehnikom za oslobađanje od stresa i istovremeno oslobađanje ljudske podsvesti od pogrešnih šema razmišljanja, te ulivanje sveže, pozitivne i smirujuće energije.

IV deo: 10 minuta.
Ponovno buđenje intenzivnog protoka Životne energije u organizmu uz Reiki čaj, keksiće, druženje i razmenu iskustva.

NOVOSTI: Dobro došli na časove Reiki joge u novoj 2016/17. školskoj Reiki godini, koja će biti u znaku Anđeoskih energija!

Kao odziv na vaše predloge, otvorićemo godinu s Reiki jogom “Isceljujuće Radosti”, koju ste zavoleli tokom letnjih časova na Kalemegdanu. Na redovnim časovima, očekuju vas kako novi, fantastični stilovi Reiki joge, tako i oni na čije lekovito dejstvo ste već navikli.
Na kraju pojedinih časova Reiki joge, imaćete priliku da uživate u vođenim, energetskim, isceljujućim meditacijama, koje će za vas uživo izvoditi Reiki učitelj Margarita Milenković, uz aktivaciju (Inicijaciju) kod svakog prakričara, energije Unutrašnjeg iscelitelja.

Očekuju vas novosti i prijatna iznenađenja, mnoge povoljnosti i pogodni uslovi. Takođe, očekuje vas i renovirani, izuzetno prijatan prostor, koji je, pomoću Anđeoskih energija, programiran za zdravlje i radost, a koji će stvoriti u vama osećaj da ste u čistoj prirodi zagrljeni Božanskom Bezuslovnom Ljubavlju.

Simboli koji se koriste tokom časa u direktnom radu s praktičarima

Za Usui Reiki jogu koriste se sledeći simboli:

Entahkarana simboli – grupa statičnih tibetanskih simbola (4 komada) koji se koriste za oslobađanje od stresa i negativnih energija uopšte, kao i za harmonizaciju;
Daj Ko Mio (Du-Mo) – Tibetanski Master simbol. Usui-Tibetanski Reiki;
Daj Ko Mio – Usui Master simbol. Usui Reiki;
Đo Rej – simbol isceljujuće Svetlosti, unosi energije Radosti i Zdravlja, uliva Svetlost u misli i osećanja, oplemenjuje iste. Tera Maj i Usuji-Tibetanski Reiki;
Grejs – simbol isceljujuće vode (tečnosti u organizmu) za detoksikaciju i harmonizaciju fizičkog tela, emocija i misli. Usuji – Tibetanski Reiki;
Hon Ša Ze Šo Nen – simbol Razdaljine i dubokog uticaja. Usuji Reiki;
Sej He Ki – simbol za emocionalno-mentalnu harmonizaciju i isceljivanje. Usuji Reiki;
Čo Ku Rej – simbol Univerzalne Moći. Usuji Reiki.


PROSTOR ZA REIKI JOGU

Kao i svako mesto za izvođenje vežbi u našem prostoru, ima svoj posebno isceljujući uticaj, jer se čisti, energetizuje i programira za svaki čas pomoću Karuna Reiki tehnika. Balans vazduha se podržava jonizatorima.

Svaka prostirka je energetski ojačana statičnim tibetanskim simbolima koji su stari hiljadama godina i poreklom su iz tibetanskih manastira.

Himalajske lampe: blagotvorne lampe od sonih kristala obogaćuju vazduh negativnim jonima u prostoru i ostvaruju suptilni, stimulišući uticaj na disajne puteve praktičara.

Energetski uticaj: pomoću Karuna Reiki tehnika, prostor se redovno programira tako da plasira vibracije koje podstiču energije Zdravlja, Ljubavi i Blagostanja. Programiranje izvodi Reiki učitelj Margarita Milenković.
Svaka grupa (i pojedinac) dobijaju Reiki na daljinu, čije se dejstvo aktivira tokom časa. Tehniku izvodi, nekoliko sati pre svakog časa, instruktor joge, Reiki Master-učitelj.

Kristali rozenkvarca su programirani pomoću kombinacije Karuna Reiki i tibetanskih tehnika za harmonizaciju. Oni održavaju ravnotežu energetskog naboja u prostoru. Redovno obnavljanje programa u kristalima obavlja Reiki učitelj M. Milenković.

Zidovi su energetizovani pomoću drevnih tibetanskih, statičnih, stalno aktivnih simbola Entahkarana.

Ovi simboli sadrže različita svojstva, a koriste se za oslobađanje od negativnih energija, za harmonizaciju i opšte isceljenje.
Takođe, energija koju simboli plasiraju u prostor, pomaže stvaranje bliskog kontakta s Višim “Ja”, što podstiče razvoj svesti, kreativnosti i intuicije praktičara. Konstantno delovanje Entahkarana simbola podstiče se redovnim Reiki energetskim uticajem na njih.

Reiki muzika koja se diskretno čuje tokom časa, ostvaruje isceljujući uticaj na suptilne nivoe svakog praktičara.

Mirišljavi štapići ili eterična ulja nenametljivo stvaraju posebno prijatnu atmosferu i na suptilan način oslobađaju prostor od energetskih toksina.

Energetska higijena prostora: Praktičari terapeutkog stepena Aida Kamberi i instruktor joge Snežana Đokić redovno obavljaju energetsko čišćenje prostora pomoću namenskih Reiki tehnika, koje uključuju 5 Reiki formula za pokretanje energije.


RITAM SPROVOĐENJA ČASOVA I PREPORUKE

kristalKako bi se novi procesi u organizmu odvijali u prirodnom ritmu, čas Reiki joge se održava jednom nedeljno u trajanju od 1 sat i 30 minuta.
Zbog snažnog produženog energetskog delovanja Reiki joge, tokom istog i narednog dana, ne preporučuje se izvođenje autotretmana ili tretmana kod terapeuta.

Tokom jednog meseca smenjuju se naizmenično četiri stila Reikija:

Tredicionalni Usui Reiki, Kundalini Reiki, Luna Reiki i Vihor Reiki.

Instruktori Reiki joge, sertifikovani Reiki Master-učitelji, tokom časa pomoću Reiki tehnika energetski aktivno utiče na svakog praktičara ponaosob, što podrazumeva individualni prilaz.

Radi se u grupi od najviše 10 praktičara, u prostorijama udruženja „Reiki Srbije“ na Vračaru, blizu Hrama, u Katanićevoj 7, 1. sprat.

Prostirke za vežbe i ćebiće za pokrivanje tokom joga Nidre su obezbeđene od strane udruženja.


Ostale informacije

Program je osmislila i redovno obnavlja Reiki Master-učitelj Margarita Milenković.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati organizatora Aidu Kamberi:
E-mail: [email protected]
Mob.Tel.: 065/905-2222

Save

Save

Save

Save

Save