Tradicionalni Usui Reiki

TRADICIONALNI USUI REIKI

Tradicionalni Usui Reiki je metoda tradicionalne medicine – izvorna, tradicionalna Reiki tehnika – jednostavna tehnika prenošenja i primene veštine kanalisanja Univerzalne životne energije koju je početkom XX veka, sastavio, utemeljio Japanac dr Mikao Usui – i nazvao je Reiki. Dr Mikao Usui, čovek izuzetnih duhovnih vrednosti i intelektualnih sposobnosti proveo je 10 godina u istraživanjimai putovanjima širom sveta kako bi došao do svih mogućih izvora koji su upućivali na čovekovo ovladavanje ovom “čudesnom” veštinom. Trenutno na svetu postoji preko 30 stilova i svi su potekli od izvornog, tradicionalnog Usui Reikija.

Ne postoji osoba na svetu, koja nije predisponirana za Tradicionalni Usui Reiki, to može svako. Za početnu obuku nisu potrebna prethodna iskustva, znanja, sposobnosti, verovanje i slično. To jednostavno radi.
Već po završetku seminara za I stepen svako oseća jasnu razliku i prisustvo novog umeća, koje demonstrira odmah na licu mesta drugim polaznicima.


REIKI AKADEMIJA UDRUŽENJA „REIKI SRBIJE“

U sklopu Udruženja Reiki Srbije, Reiki Akademija Udruženja Reiki Srbije, organizuje Tradicionalni Usui Reiki, osnovne, tradicionalne, edukativne seminare za:

POČETNU USUI REIKI OBUKU: I i II STEPEN
VIŠU USUI REIKI OBUKU: III i IV STEPEN

Udruženje Reiki Srbije obezbeđuje: priručnike za svaki stepen, dodatnu literaturu za zainteresovane – i sertifikat o svakom završenom Tradicionalnom Usui Reiki stepenu.

POSEBNE POGODNOSTI posle obuke I stepena:
• sertifikat o završenom I stepenu
• Elektronski priručnik za I stepen;
• 10 daljinska tretmana kao podrška u procesu čišćenja i razvijanja Reiki veštine; za eliminisanje ili vidno olakšanje simptoma eventualnog čišćenja, kao i za ubrzanje razvoja veštine rada s Životnom energijom;
• vaučer s posebnom pogodnosti za pohađanje Reiki joge mesec dana u cilju razvoja veštine;
• vaučer s posebnim pogodnostima za pohađanje seminara Anđeoski Reiki;
• Internet Reiki podrška s Reiki instruktorom koji će odgovoriti na svaku nedoumicu u početnom praktikovanju Reiki metode – po potrebi konsultacije s Učiteljem koji je održavao obuku, a takođe i s Učiteljem koji je asistirao tokom obuke;

Polaznici I stepena Tradicionalnog Usui Reikija, uz uobičajeni edukativni program, ove školske Reiki 2019/20 godine. posvećene Ljubavi dobijaju i:

• Vaučer s popustom za pohađanje bilo kog seminara po slobodnom izboru, van sistema Tradicionalnog Reikija.


SAGLASNOST MASTERA-UČITELJA

Za upis na pojedini stepen/nivo, kao jedan od uslova je saglasnost Mastera-učitelja. Nakon otvaranja energetskog kanala kod svih se javlja jačanje vibracionih frekvencija tela, što izaziva proces čišćenja od prethodno nagomilanih negativnih emocija i energetskih blokada.
Teoretski proces čišćenja traje tri nedelje, međutim, to je veoma individualan proces i kod svakoga se odvija u različitom vremenskom periodu, nekada traje mesecima. Novo otvaranje kanala podstiče novi period čišćenja koji, ako se poklapa s nezavršenim prethodnim, stvara za osobu određene nelagodnosti.
Sama osoba ne može uvek da prepozna da li je period čišćenja završen, stoga Master-učitelj obavezno ispituje situaciju i preporučuje ili ne preporučuje osobi prelazak na sledeći nivo.

 

IZBOR UČITELJA

Reiki Mastera-učitelja uvek birate vi i učitelj se bira pre svega srcem. Osoba koja će da otvara vaš energetski kanal i sprovodi Reiki obuku, treba da je vama prijatna, harizmatična, autoritativna, uravnotežena i zdravog izgleda, jer su to znaci kontinuiranog proticanja Životne energije, a znači redovnog praktikovanja veštine.
Pojava učitelja treba da je u skladu s vašim ličnim predstavama o osobi, koja može da vam pruži znanja o kvalitetnom i zdravom življenju. Reiki učitelj treba da bude živa potvrda tome da Reiki metoda radi.
Nemojte da očekujete da učitelj uopšte nema mana i problema, jer govorimo o ljudskom, a ne o prosvetljenom biću, ali treba da ih bude svestan i da ume da ih koriguje i prevazilazi.
Pored predavača, članova URS, u Srbiji ima i drugih Reiki učitelja, koji će s radošću podeliti svoja znanja sa svakim, ko pokaže interesovanje. Učitelja možete potražiti preko interneta, časopisa, oglasa u novinama ili preporuka.