Knjige Margarite Milenković

Anđeoski Reiki – I ti si Anđeo

Knjige: U izdanju Mascom Publishing izašla je nova knjiga Margarite Milenković „Anđeoski Reiki – I ti si Anđeo“.

Prepustite Arhanđelima i Anđelima brigu o svom životu.

REČ AUTORKE

„…Jedan od darova nove ere sastoji u tome da možete za sebe da zatražite spokojan, uravnotežen, miran život, bez potresa – život ispunjen radošću i ljubavlju! I tada, šta god se bude dešavalo oko vas, vi to možete da posmatrate očima razigranog Duha, ispunjenog snagom i ljubavlju.“

Tamara Šmit „Krajon – Dobijanje istine“

     Dragi, najdraži, čitaoče, svetli Anđele u ljudskom obliku, jedva čekam da započneš čitanje ove knjige, ovu prijatnu plovidbu sa Anđelima, kako bi mogao ili mogla da napojiš svoje dobro biće sveobuhvatnom bezuslovnom ljubavlju koja talasima nežne svetlosti dolazi od Arhanđela i Anđela sa beskrajnih cvetnih polja Božanske Ljubavi.

     Iako deluje da je knjiga posvećena Anđeoskom Reikiju, ona je ipak i pre svega posvećena tebi, dobra Dušo, namenjena je razvoju tvoje sposobnosti stvaranja svetlosti u sebi i oko sebe tokom čitavog životnog puta, kako bi ti postao ili postala primer svetlosnog Božanskog bića, zvanog Ljudsko biće, kako bi svojim svetlim i oplemenjujućim prisustvom umeo ili umela da kreiraš Raj na Zemlji i kako bi svrha tvog postojanja bila u potpunosti ispunjena.

     Važno je da napomenem da ja nisam autor ove knjige u uobičajenom smislu reči. ova knjiga se jednostavno desila, kao da je nastala sama od sebe. Sve čega sam se setila (ili mislim da sam se sama setila), sve što se prelilo iz mog uma u pisane reči (ili se meni samo čini da je došlo iz uma), sve šta sam stavila u ovu knjigu i od čega sam je sastavila, doneli su mi i došapnuli dobri Svetli Anđeli. Oni su pravi autori ove knjige, a ja sam samo nadahnuti i srećni daktilograf. Osim toga, mnoge informacije u ovoj knjizi-priručniku potiču iz drugih, različitih izvora koji se bave temom Anđela i Arhanđela, kao i od ljudi koji ozbiljno rade sa ovim svetlosnim
energijama.

     Sve iz ove knjige, šta će se tebi ponajviše dopasti ili koristiti tvom dobrom biću, dolazi od Anđela i s Ljubavlju je namenjeno specijalno tebi, jer oni (Anđeli) sve znaju unapred, pa čak i to da ćeš držati ovu knjigu u svojim rukama, što se upravo sada i događa.

…………………………………

Save

Energija novca – Reiki izobilja

Knjiga Margarite Milenković “Energija novca – Reiki izobilja”, naišla je na sjajan prijem kod čitalačke publike.
Pojavila se – kao treći naslov u ediciji Bookingmedica, a uputiće vas u tajne zdravog i uspešnog života.

Jedan od životnih zadataka svake osobe je da se nauči radu s energijama i primenjuje svoja znanja u praksi, u cilju duhovnog razvoja i poboljšanja kvaliteta života.

U savremenom svetu konačno je prihvaćen stav da je sasvim umesno otvoreno govoriti o sopstvenim potrebama i ostvarivati svoje prirodno pravo na Izobilje svake vrste, prihvatiti novac kao neophodnu pozitivnu pojavu i naučiti kako se upravlja njegovom energijom. Došao je trenutak da shvatimo šta je novac i kako odnos prema njemu utiče ne samo na naše materijalno, nego i na duhovno Blagostanje.

Ova knjiga će vam pomoći da pronađete sopstveni duhovni put ka Izobilju, da svoje snage i stremljenja vezana za novac premestite iz kategorije „borba” – gde gubimo energiju i gde smo svi na suprotnim stranama – u kategoriju „igra”, gde smo ispunjeni i gde smo svi „jedno”, a pobeda nije krajnji cilj.

EnergijaN-koricaOmogućiće vam da napustite „polje rata” i predete u „bastu mira” i da se razvijete u odgovornog i uspešnog domaćina svog života.

Veoma je moguće da će do pozitivnih promena doći već dok budete čitali ovu knjigu, a ukoliko budete primenili sve vežbe i tehnike opisane u njoj, uspeh je neizbežan.

IZ UVODA

„Ljudsko biće treba da vodi bogat život – kako duhovno tako i spolja. Ne postoji neophodnost izbora. Unutrašnji život ne protivreči spoljašnjem, oni su međusobno povezani. Posedovati bogatstvo unutar sebe ne znači biti bedan spolja. A ako ste bogati spolja to ne znači prekid rasta unutrašnjeg bogatstva.”

Filozofija perenis

Hvala što držite u rukama ovu knjigu. Srećna sam što vas je privukla. Verujem da je reč u naslovu na koju ste obratili pažnju bila već poznata reč „Reiki”, što je naziv za duhovno-energetsku metodu, jednu od najpopularnijih u svetu i u Srbiji. Ukoliko je to bila reč „novac”, to je, takođe, uredu i znak je da vaše unutrašnje vođstvo usmerava vaše dobro biće na nastavak puta ka sebi, puta samorazvoja i duhovnog obrazovanja.

Pred vama nije priručnik finansijskog ili komercijalnog karaktera, niti uputstvo kako postati milioner. U knjizi ćete naći predloge kako postići u sebi i u oblasti materijalnog Izobilja pravu ravnotežu, te na takav način doprineti harmonizaciji svog bića, svog života i čitavog čovečanstva. Knjiga je nastala iz beležaka koje sam niz godina pravila za sebe, razmišljajući i tragajući za odgovorima tokom proučavanja teme materijalnog Izobilja, koja mi se polako i na različite načine otvarala putem mnoštva zanimljivih knjiga, susreta, razgovora, a, takođe, i putem samostalnog istraživačkog energetskog rada.

Margarita Milenković
Reiki Učitelj

…………………………………

Zlatni ključevi sreće

zlatni_klucevi_sreceU ediciji Bookingmedica, izašla je druga knjiga Margarite Milenković „Zlatni ključevi sreće“.

Naučite kako da živite bez brige i ljutnje, da budete zahvalni i radite posvećeno puni dobrih namera i ljubazni prema sebi i drugima.

Ako bi Stvoritelj sišao sa nebesa i obratio se Tebi rečima:
„Naređujem Ti da budeš srećan! Očekujem to od Tebe!“
Šta bi Ti učino?

Još je vekovima unazad, tokom svog uspešnog života, japanski imperator Meidži Veliki, poznat i kao mudrac i pesnik koji je napisao mnoštvo poema na temu različitih moralnih pravila, primenjivao pet moralnih principa koje je smatrao duhovno lekovitima, te ih je preporučivao svakome.

„Danas ne brinem“
„Danas nisam ljut“
„Danas sam zahvalan za sve“
„Danas radim posvećeno“
„Danas sam dobronameran i ljubazan prema svima“

Legenda kaže da je na kamenom zidu spavaće sobe imperatora bilo isklesano i pokriveno zlatom pet jednostavnih rečenica, koje su za Mejdžija predstavljale ključeve sreće i tajni recept za privlačenje svih blagoslova. Svakoga jutra, čim bi se imperator probudio, prvo što bi ugledale njegove oči i sa čime bi se susreo
njegov um, bile su zlatne rečenice. Isto tako, te iste rečenice su bile i poslednje u šta je imperator gledao pred odlazak na počinak, one su bile poslednja dnevna poruka njegovom umu. Imperator je verovao, ne bez razloga, da pet jednostavnih pravila jesu ključevi sreće, jer utiču ozdravljujuće na dušu, duh i telo, a takođe privlače sve vreste blagostanja.

Da li je sve to istina? Sada to više niko ne zna i ne može da tvrdi sa sigurnošću. Ono što je sigurno jeste to da su Zlatna pravila danas poznata mnogim ljudima u svetu i da su, zahvaljujući drugom istaknutom Japancu, dr Mikao Usuiu, za mnoge postala duhovna medicina.

PREDGOVOR

Nije potrebna neka velika sposobnost uviđanja da bismo ustanovili da živimo u svetu potisnute ljubavi.
Naravno, to je istovremeno i svet neizrecive žudnje, žudnje da se voli i bude voljen.
Ova žudnja za ljubavlju, u okruženju u kome je sama ljubav potisnuta, dovela je do proizvodnje bezbroj surogata koji se nude kao neke vrste prečica.
Naime, implicitno ili eksplicitno razni prodavci, od estetskih hirurga pa do autora priručnika tipa „šta voli on” ili „šta voli ona”, sugerišu nam da će nas do ljubavi dovesti upravo njihov proizvod.
Ljubav je, tako, postala stvar tržišta, u okviru koga (kako nas jasno upućuju medijsko i marketinško okruženje) prednost u svakom pogledu ima onaj ko može da plati – više.
Istovremeno, hteli mi to da priznamo ili ne, ova ‘tržišna ljubav’ je postala deo svačije biografije.
Ona, međutim, ni na koji način ne uspeva da utaži žudnju.
Mnogi su, otuda, krenuli u potragu za drugačijim biografskim izlazima, metaforičkim vratima, te i za ključevima kojima bi mogli da ih otvore.
Pokazalo se, pri tom, ono što se znalo od davnina: da za željene životne promene nema drugog ključa do ličnog razvoja…
U knjizi “Zlatni ključevi sreće”, na primeru Reikija, Margarita Milenković nam govori upravo o ličnom razvoju, i to na celovit način, pokrivajući oba komplementa bitna za otvaranje drugačijih biografskih vrata: i onaj „Kako?”, i onaj „Zašto?”.
Pri tom, u knjizi koja je pred nama, „Kako?” i „Zašto?” su isprepletani. Naime, tehnike se nižu udružene sa razjašnjenjima. Same tehnike su, dakako, iz tradicije Reikija, no razjašnjenja su univerzalna. A tiču se, pre svega, naših (danas) zanemarenih ličnih svojstava – Duha i Duše.
Stranicu po stranicu, Margarita Milenković nas podseća na drevno saznanje da Duh zna, a da Duša voli, ali i da jedno ide sa drugim, odnosno da nam puteve ljubavi otvaraju Duh i Duša udruženi. Podseća nas, međutim, i da je sastavni deo otvaranja ka Duhu i Duši sopstveno „veliko spremanje”, a takođe i sopstveno vrednosno opredeljenje.
Za razliku od nekih drugih, put ka drugačijim biografskim vratima koji nam predočava Margarita Milenković nije put usamljeništva.
Naime, okosnica njene knjige su međusobna povezanost i upućenost, zatim zajednička nadanja i radost, kao i okrenutost zahvalnosti, posvećenosti i dobronamernosti.
Otuda i njena knjiga „Zlatni ključevi sreće” može da doprinese ne samo dubljoj samospoznaji, nego i potpunijem razumevanju drugih.
Otuda zainteresovane može da podstakne na drugačije poimanje ljubavi, na ono koje je, umesto na manje ili više skrivenom proračunu, zasnovano na sposobnosti da se onaj drugi ne voli zbog sebe, nego zbog njega, odnosno nje.

Profesor dr Vuk Stambolović
Medicinski fakultet Beograd

…………………………………

Reiki – put ka sebi

Knjiga Margarite Milenković „Reiki – put ka sebi“, koja je naišla na sjajan prijem kod čitalačke publike, pojavila se u novom ruhu – kao prvi naslov u ediciji Bookingmedica, koja će vas uputiti u tajne zdravog i uspešnog života.
Teško je preceniti važnost rada na sebi, jer je i sam život jedna ozbiljna škola koja podrazumeva veliku količinu zadataka, kao i bezbroj mogućnosti i načina za njihovo rešavanje. Reiki je jedna od njih.
Knjiga predstavlja priručnik za one koji ništa ne znaju o Reikiju. Čitaoci mogu da nauče sve o vežbama, da dobiju informacije o ovoj tematici, da se ohrabre da rade na sebi i učine život boljim.

PREDGOVOR

Reiki-korica2Jedan od naših ključnih pokretača jeste potraga za srećom.
U toj potrazi otkriva nam se mnogo individualnih puteva.
Mi se, međutim, mnogo češće opredeljujemo za stranputice ka kojima nas usmerava opsednutost raznim ciljevima.
Sreća, dakako, nije u cilju – nego u polazištu.
A, kao što znamo od davnina, to polazište je sposobnost da volimo.
Mnogima među nama međutim, iz raznih razloga, ova je sposobnost nedostupna.
Otuda i živimo u svetu masovne egocentričnosti i sledstvenoga nasilja.
Među onima koji sa takvim svetom nisu hteli da se pomire je i Margarita Milenković.
Rezultat ovog njenog nemirenja je i knjiga koja je pred nama, knjiga koja govori o mogućnosti da promenimo svoj odnos i prema sebi i prema Drugom.
Osnovna tema ove knjige jeste Reiki, ali je njen sadržaj, kako nam autorka kaže i u samom naslovu – put ka sebi.
To podrazumeva da knjiga Margarite Milenković nije samo ozbiljan stručni priručnik koji nas upoznaje sa jednom drevnom metodom unapređenja zdravlja, počevši od njene definicije pa do detaljnog upućivanja u odgovarajuće tehnike.
Ona je, u isto vreme, i podsticajna priča, priča o sistemu vrednosti koji je drugačiji od danas dominantnog, priča o drugačijim aspiracijama, nadama i žudnji, priča o drugačijim odnosima.
Stoga, najpre, ova knjiga zahteva pažljivo čitanje.
Potom, pak, obavezuje i na jos pažljivije lično preispitivanje, na sagledavanje: kako primenjujemo saznanja na koja nas je ona uputila.
S obzirom da se radi o knjizi čija je crvena nit ljubav, lako ćemo prepoznati da li smo odustali od njene poruke.
Naime, postaćemo i bićemo joj verni onda i sve dotle dok u našoj ljubavi bude više onoga Drugog nego nas.

Profesor dr Vuk Stambolović
Medicinski fakultet Beograd

…………………………………

Reiki – put ka sebi
Prvo, origilano izdanje knjige

Izvor Životne energije zahvaljujući kojem vi postajete tvorac svog života

Reiki-put-ka-sebi-original

„Glavni cilj Reikija je ne samo iscelivanje bolesti, to je razvijanje postojećih prirodnih talenata, ravnoteža duha, zdravlje tela i, kao posledica svega toga – sreća.“

Mikao Usuji

Svi mi stremimo ka sreći, a sreća – to je unutrašnje stanje, nešto što ne dolazi spolja. Postizanje apsolutne harmonije dovodi nas do osećanja sreće, nezavisno od okolnosti života i, uopšte, od svega što nas okružuje.
Kad se osećamo harmonično, mi se osećamo srećnim i automatski plasiramo u okolinu vibracije takvog kvaliteta, koje po pravilu Univerzalnog zakona „Slično privlači slično“ dovode pozitivne prilike i pozitivne ljude u naš život.
Sve ukazuje na to da se centar srećnog življenja nalazi u nama, stoga traganje za srećom treba da započnemo od svog unutrašnjeg bića, od sebe.
To je jedini mogući put.
Čekanje da se promeni politička i ekonomska situacija u zemlji, da se promene ljudi oko nas, da se promene uslovi rada i uslovi života jeste put koji vodi u „nikuda“, jer ništa od gorenavedenog ne zavisi isključivo od nas i ni na šta ne možemo uticati dovoljno snažno.
Jedino što možemo da menjamo jesmo mi sami.

Teško je preceniti važnost rada na sebi, jer je i sam život jedna ozbiljna škola koja podrazumeva veliku količinu zadataka, kao i bezbroj mogućnosti i načina za njihovo rešavanje. Reiki je jedna od njih.
Knjiga predstavlja priručnik za one koji ništa ne znaju o Reikiju. Čitaoci mogu da nauče sve o vežbama, da dobiju informacije o ovoj tematici, da se ohrabre da rade na sebi i učine život boljim.

Promocije knjige Margarite Milenković: Reiki – Put ka sebi:

Prvo izdanje i prva promocija
Sajam knjiga, 25 – 31. oktobar 2010.
Margarita Milenković, Reiki – Put ka sebi
štand izdavačke kuće Booking
Hala 1 parter, štand 1320/1

Subota, 30. oktobar 2010. u 17 časova
Jesenji festival zdravlja
Dom vojske Srbije, Braće Jugovića 19

Sreda, 08. decembar 2010. od 16:00 do 18:00 časova
knjižara Vulkan, Sremska 2 (bivša knjižara Mamut)