Humanitarni rad

HUMANITARNI RAD: HUMANITARNA AKCIJA UDRUŽENJA „REIKI SRBIJE“, DECEMBAR 2016.
ZA PRIHVATILIŠTE ZA DECU, BEOGRAD

Pozivamo vas i ove godine da se pridružite humanitarnoj akciji, koju organizuje Udruženje Reiki Srbije u cilju pomoći Prihvatilištu za decu u Beogradu.

Humanitarni radAkcija će se održati u sredu, 20. decembra 2016. od 18:30 do 19:30 časova, u Prihvatilištu za decu, Bulevar oslobođenja 219. Kako bi ova akcija bila od praktičnog značaja, molimo da u naznačeno vreme donesete stvari koje su zaista neophodne za decu, a koje su navedene u detaljnim informacijama na: na: bit.ly/2hKY0MM

Detljanije o ovoj akciji udruženja „Reiki Srbije“ i GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

Hvala svima koji donacijama čine da deca teške trenutke prebrode u humanijim uslovima.
Hvala za Veliko Srce!

 

DOĐI NAUČI POMOZI

Pohađanjem bilo koje naše obuke, pomažete socijalno ugroženim porodicama s maloletnjom decom, koje udruženje „Reiki Srbije“ podržava. Takođe, dajete svoj doprinos i svim drugim humanitarnim akcijama koje udruženje redovno sprovodi.

Humanitarni radHumanitarna manifestacija „Moj Festival“ u organizaciji Udruženja Raiki Srbije i Fashion Company 20. februara održana je u hotelu CROWNE PLAZA. Svojevrstan skup radionica za unapređenja kvalliteta života otvorila je NJKV Kneginja Jelisaveta Karađorđević. Predavanja su održali eminentni stručnjaci iz svojih oblasti – prof. Dr Žarko Trebješanin i Dejan Raković, Spasoje Vlajić, Jadranko Miklec, Dragan Lončar, Margarita Milenković, Siniša Ubović i dr Saša Plećević.

Celokupni prihod ostvaren tokom trajanja festivala uplaćen je na račun Crvenog krsta Srbije za potrebe finansiranja narodnih kuhinja u Kragujevcu i Kraljevu. Prijatelji festivala su Fashion Company, Victoria grupa, Fashion Park Outlet Center inđija, Forum shopping center, Grafix i Alma Quattro, kao i Britanska Internacionalna škola, Kompanija Pinko, Regent Hotel iz Niša. GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

HUMANITARNI FESTIVAL „MOJ FESTIVAL“, 20. FEBRUAR 2016. DOĐI. NAUČI. POMOZI.

nastao je u cilju okupljanja i udruživanja svih onih koji imaju dobru volju da podrže ideju i akciju usmerenu na poboljšanje kvaliteta života socijalno ugroženih ljudi, putem upućivanja pomoći na dostupne i jednostavne načine.

Moj Festival predstavlja skup radionica čije su teme jednostavne, interesantne i korisne za većinu ljudi, te tako otvaraju mogućnosti svakome ko dođe na Festival da spozna, osvesti i nauči nove načine poboljšanja kvaliteta svog života, a ujedno i pomogne drugima – onima koji su slabiji u ovom trenutku života, kako bi unapredili kvalitet istog.

Projekat organizuje tim dugogodišnjih članova udruženja „Reiki Srbije” u saradnji s Crvenim Krstom.
O svim detaljima informišite se na https://www.mojfestival.rs/

 

HUMANITARNA AKCIJA UDRUŽENJA „REIKI SRBIJE“, SEPTEMBAR 2016.

Udruženje Reiki Srbije i počasna članica udruženja, Reiki učitelj Aleksandra Keserovic (majka dve devojčice Selene i Natalije), obezbedili su sredstva za renoviranje kuće socijalno ugroženoj porodici Jovanović iz Beograda, samohrani otac invalid i dva sina (sinovi 11 i 13 godina). U planu je renoviranje koje obuhvata: popravku krova, kompletno renoviranje kupatila (nove pločice, sanitarije,…), renoviranje kuhinje, postavljanje PVC prozora, postavljanje laminata, saniranje vlage i kompletno krečenje.

Radove organizuje Udruženje Reiki Srbije. Odgovorno lice: tehnički direktor udruženja, Enes Kamberi. Radove izvodi građanska firma “Vis Mont”. Završetak radova 8. septembar 2016. godine.


HUMANITARNA AKCIJA UDRUŽENJA „REIKI SRBIJE“, JANUAR 2016.

Udruženje Reiki Srbije obezbedilo je za naredne tri godine, s mogućnošću produženja korišćenja, prikladan, prijatan i kompletno namešten stan, za socijalno ugroženu porodicu Mrvić iz Beograda, bez smeštaja (samohrana majka i dvoje dece: devojčica 10 i dečak 13 godina).


HUMANITARNA AKCIJA UDRUŽENJA „REIKI SRBIJE“, DECEMBAR 2015.

• Udruženje „Reiki Srbije“ uputilo je pomoć u vidu namirnica i osnovnih potrepština neophodnih na mesečnom nivou porodicama: Jovanović iz Beograda (sinovi 11 i 13 godina) i Mijatović iz Rakovice (sin 2 i ćerka 4 godine)

• Udruženje „Reiki Srbije“ uputilo je novčanu pomoć u iznosu od 90.000 dinara Manastiru Sveta Petka Izvorska koji se nalazi u blizini Paraćina. Zahvaljujemo se svim učesnicima seminara “Sveci”, održanog 21. decembra s ciljem prikupljanja sredstava za donaciju ovome manastiru.

• Udruženje „Reiki Srbije“ obezbedilo je 50 novogodišnjih paketića za slepu i slabovitu decu. Darivanje paketića održano je 28. decembra u prostorijama Biblioteke Saveza slepih Srbije „Dr Milan Budimir“.
Detaljnije o ovoj akciji udruženja „Reiki Srbije“: GALERIJA FOTOGRAFIJA

 

HUMANITARNA AKCIJA UDRUŽENJA „REIKI SRBIJE“, DECEMBAR 2015.
ZA PRIHVATILIŠTE ZA DECU, BEOGRAD

Pozivamo vas i ove godine da se pridružite humanitarnoj akciji, koju organizuje udruženje „Reiki Srbije“ u cilju pomoći Prihvatilištu za decu u Beogradu.

Humanitarni radAkcija će se održati u sredu, 23. decembra 2015. od 18:00 do 19:00 časova, u Prihvatilištu za decu, Bulevar oslobođenja 219. Kako bi ova akcija bila od praktičnog značaja, molimo da u naznačeno vreme donesete stvari koje su zaista neophodne za decu, a koje su navedene u detaljnim informacijama na: na: on.fb.me/1OB8x2A

Detljanije o ovoj akciji udruženja „Reiki Srbije“ i GALERIJA FOTOGRAFIJA

Hvala svima koji donacijama čine da deca teške trenutke prebrode u humanijim uslovima. Hvala za Veliko Srce!


HUMANITARNA AKCIJA UDRUŽENJA „REIKI SRBIJE“, DECEMBAR 2015.
ZA CENTAR ZA ZAŠTITU ODOJČADI DECE I MLADIH BEOGRAD

Pozivamo vas da se pridružite humanitarnoj akciji, koju organizuje udruženje „Reiki Srbije“ u cilju pomoći Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd. Akcija će se održati u sredu, 16. decembra 2015. od 18:00 do 19:00 časova, u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd, Zvečanska 7.

Humanitarni radU Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd će vas tada dočekati Margarita Milenković i članovi Upravnog odbora udruženja “Reiki Srbije”, koji će u ime udruženja kao organizacije, ostvariti donaciju.

Kako bi ova akcija bila od praktičnog značaja, molimo vas da u naznačeno vreme donesete nešto od stvari koje su zaista neophodne, a koje su navedene na spisku, koji sledi:

Kaše i sokovi za bebe, Bebilak, brašno, ulje, šećer, so, pirinač, konzerve sardine i tunjevine, testenine, ajvar, supe u kesicama, puding u kesicama, dugotrajno mleko, kečap, palenta, džem, začini: Začin C, Aleva paprika, keks, kafa, krem, čokolade, sredstva za kućnu higijenu.

Detljanije o ovoj akciji udruženja „Reiki Srbije“ i GALERIJA FOTOGRAFIJA

Hvala za Veliko Srce!
S Ljubavlju
Udruženje Reiki Srbije


HUMANITARNA AKCIJA UDRUŽENJA „REIKI SRBIJE“, NOVEMBAR 2015
U SARADNJI S CENTROM ZA ZAŠTITU ODOJČADI DECE I MLADIH BEOGRAD

Trenutno u Srbiji postoji veliki broj socijalno ugroženih porodica s maloletnom decom. Takve porodice nemaju dovoljno hrane, najčešće gladuju i žive u veoma teškim, često necivilizovanim i neprihvatljivim uslovima za vek u kojem živimo.

Humanitarni radU cilju zbrinjavanja maloletne dece, socijalne službe primorane su da uzimaju decu iz primarnih porodica, odvajaju ih od najdražih, te ih smeštaju u domove za decu. Takav pristup je neizbežan i potiče iz dobre namere, ali istovremeno prouzrokuje doživotnu emocionanu traumu – ranu koja nikada neće zarasti ni kod dece, a ni kod njihovih roditelja. To je bol koja će zauvek promeniti svet svakoga od te dece, a ujedno će promeniti i svet u kojem svi živimo.

Pomažući takvim porodicama, na bilo koji način, možemo da spasimo sudbine mnogih ljudi koji upravo sada prolaze ulicama pored nas. Možemo da spasimo Ljubav i da ne dopustimo da bude ubijena naočigled svih nas.

Margarita Milenković i Aida Kamberi u ime udruženja „Reiki Srbije“, a u saradnji sa Centrom za zaštitu odojčadi dece i mladih Beograd kupili su nameštaj za dnevnu i spavaću sobu za socijalno ugroženu porodicu Jovanović (otac, sin od 10 godina, sin od 13 godina i baka).

Takođe su izgradili i napravili komplet novo kupatilo i WC za socijalno ugroženu porodicu Mijatović (samohrana majka, ćerka od 4 godine, sin od 2 godine i baka).

Udruženje „Reiki Srbije“ će i ubuduće voditi računa o ove dve porodice, putem obezbeđivanja svih potrebnih namirnica na mesečnom nivou.


HUMANITARNA AKCIJA UDRUŽENJA „REIKI SRBIJE“, JUN 2015.
ZA PRIHVATILIŠTE ZA DECU, BEOGRAD

Reiki Učitelji Margarita Milenković, Aida Kamberi i kolege, u ime udruženja „Reiki Srbije“ posetili su Prihvatilište za decu Beograd.


HUMANITARNA AKCIJA UDRUŽENJA „REIKI SRBIJE“, DECEMBAR 2014.
ZA PRIHVATILIŠTE ZA DECU, BEOGRAD

Pozivamo vas da se pridružite humanitarnoj akciji, koju organizuje udruženje „Reiki Srbije“ u cilju pomoći Prihvatilištu za decu u Beogradu.

Humanitarni radAkcija će se održati u četvrtak, 25. decembra 2014. u 18:00 časova, u Prihvatilištu za decu, Bulevar oslobođenja 219. Kako bi ova akcija bila od praktičnog značaja, molimo da u naznačeno vreme donesete stvari koje su zaista neophodne za decu, a koje su navedene u detaljnim informacijama na:
on.fb.me/1Gux5sb i na: on.fb.me/1Gux7QJ
Hvala svima koji donacijama čine da deca teške trenutke prebrode u humanijim uslovima. Hvala za Veliko Srce!

Detljanije o ovoj akciji udruženja „Reiki Srbije“ i GALERIJA FOTOGRAFIJA


POMOĆ UGROŽENIMA U POPLAVAMA, MAJ 2014.

Udruženje „Reiki Srbije“ u saradnji s opštinom “Savski venac”, organizovalo je 17. maja 2014. od 11 do 18 časova u opštini “Savski venac”, Kneza Miloša 69, prikupljanje pomoći stradalima od teške elementarne nepogode i poplave koja je zadesila Srbiju. Pogledajte GALERIJU FOTOGRAFIJA. Hvala svima!


HUMANITARNA AKCIJA UDRUŽENJA „REIKI SRBIJE“, DECEMBAR 2013.
ZA PRIHVATILIŠTE ZA DECU, BEOGRAD

Pozivamo vas da se pridružite humanitarnoj akciji, koju organizuje udruženje „Reiki Srbije“ u cilju pomoći Prihvatilištu za decu u Beogradu. Akcija će se održati u petak, 20. decembra 2013. u 17:30 časova, u Prihvatilištu za decu, Bulevar oslobođenja 219. Kako bi ova akcija bila od praktičnog značaja, molimo da u naznačeno vreme donesete stvari koje su zaista neophodne za decu, a koje su navedene u detaljnim informacijama na:
on.fb.me/1bHUy6Y i na: on.fb.me/1hcduQN

U prihvatilištu će vas tada dočekati Margarita Milenković i članovi Upravnog odbora udruženja „Reiki Srbije“, koji će u ime udruženja kao organizacije, ostvariti donaciju u iznosu od 150 000 dinara.

Detljanije o ovoj akciji udruženja „Reiki Srbije“ i GALERIJA FOTOGRAFIJA

Prihvatilište je prvo mesto u koje deca iz cele Srbije dođu nakon izmeštanja iz rizičnih i kriznih situacija. Prijem dece se vrši 24 sata dnevno. Kako Prihvatilište nije dom sa stalnim brojem dece, već privremeni smeštaj (koji može trajati od nekoliko sati do nekoliko meseci), nemoguće je predvideti koji će broj dece dnevno biti u ustanovi.

Humanitarni radDeca dolaze i tokom noćnih sati kada kuhinja u okviru Zavoda za vaspitanje dece (u kojoj se služe redovni dnevni obroci deci Prihvatilišta) nije otvorena. Vaše donacije obezbeđuju da deca imaju hranu 24 sata dnevno. Zbog ovoga su donacije dolenavedenih namirnica stalno potrebne.

Kako bi ova akcija bila od praktičnog značaja, molimo vas da donesete stvari koje su zaista neophodne za decu, a koje su navedene na spisku, koji sledi.

Napomena: Prihvatilište trenutno ima dovoljno garderobe. Zbog malog prostora, nema mesta da se primi dodatna odeća.

1. Hrana – Namirnice koje mogu duže da stoje poput pašteta, džemova, mesnog nareska, keksa, mleka, ulja, šećera i sokova. Potrebne su i dnevne namirnice poput jaja, ulja, sira i margarina. Takođe, potrebni su i dodaci ishrani: vitamini, multivitamini i vitaminske šumeće tablete.

2. Sredstva za ličnu higijenu – toalet papir, ubrusi, ulošci za devojčice, tečni sapun, šamponi, prašak za veš.

3. Sredstva za čišćenje i dezinfekciju prostora – poput Sanitara, Domestosa i Axela

4. Zimske jakne (uzrast 7-18 godina)

5. Obuća – patike, zimske cipele i papuče (muške i ženske; brojevi: 36-44)

6. Pidžame (uzrast 7-18 godina)

7. Čarape

8. Donji veš – muški i ženski, uzrast 7-18 godina

9. Peškiri

10. Posteljina – jastučnice i donji čaršafi (veličina: 140×180)

11. Pribor za radionice – kolaž papir, lepak za papir, papir u boji, krep papir, magneti, ukrasne trake, blokovi za crtanje, sveske (A4 i A5 formata), šljokice, perlice, olovke, gumice, flomasteri, plastelin, tempere, glina

………………….

Hvala svima koji donacijama čine da deca teške trenutke prebrode u humanijim uslovima.
Hvala za Veliko Srce!

Humanitarni radPokušajmo da ne ostanemo ravnodušni prema teškim dečjim sudbinama, malim dušicama koje su dobile teške zadatke i kojima je potrebna naša pomoć.

Ta deca su naše “sutra”, ona su, takođe, budućnost naroda i zemlje. Upućivanje njima Ljubavi putem i najmanje pomoći je jednako punjenju Ljubavlju svoje budućnosti kao i budućnosti svojih najbližih.

Ukoliko budemo mislili da će to učiniti neko drugi, nikada nećemo imati priliku da oplemenimo svoju dušu dobrim delima.

Mi često razmisljamo i diskutujemo na temu razvoja ljubavi u svojoj duši, povećanja njenog kapaciteta, kao i širenja ljubavi u cilju transformacije negativnih energija u svom okruženju, u svom narodu i celom čovecanstvu, proučavamo radove istaknutih stručnjaka i pohađamo specijalne obuke koje u tome pomažu.
Međutim, mala pomoć slabima je najednostavniji i svakome dostupan način da to i učinimo na delu.

S Ljubavlju
Vaše udruženje „Reiki Srbije“

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Zahvalnice