Utisci Kundalini Reiki

Radmila Obućina, novinarka
Uvek me je u životu zaokupljao put od uzroka ka posledici. Često sam pokušavala da sagledam šta u mom životu povezuje ta dva kraja. Avanturizam moga duha zaplitao je moju svest u lavirinte sopstvene podsvesti i uma toliko, da mi se povremeno činilo kako će me život i okolnosti na koje i za koje tražim odgovore poraziti jasno i tako definitivno, da se sva moja hrabrost u potrazi za odgovorima činila jalovom i potopljenom u besmislu.
Rad u novinarstvu, neposredno svedočenje rata, raspada države, porodica, kolektivne i ličnih nesreća razjedali su nesavladivom silinom i moj duh i moj um i moje biće i moj život i moju porodicu i sve oko mene i činilo se da taj ambis u koji gledamo svi skupa nema dna i nema milosti.
Molitva je postala svakodnevni pratilac i oslonac u mom životu. “Traži i naći ćeš. Kucaj i otvoriće se.” Bilo mi je potrebno svetlo.
I stiglo je. U moju Dušu je uneta stvaralačka sila beskrajne ljubavi. Moj život je osvetlila tiha unutrašnja radost najsuptilnije posvećenosti i duhovnosti, spoznaja čudesne lepote bića po sebi i postojanja. Reiki energija. U nekim knjigama, Reiki se prevodi kao: “suštinska energija Svetoga Duha”. Ja je osećam na taj način.
Iza mene su sada već godine rasta u nežnoj, postojanoj i lekovitoj Reiki energiji. Nedavno, upoznala sam Kundalini. Kažem upoznala zato što je osećam i kao deo sebe i kao prirodnu silu u sebi koja teži da se ispolji u svoj svojoj snazi od prvog trenutka budjenja, nezavisno od moje volje, nezavisno od moga uvida. Osećaj neobuzdane radosti obuhvatio je sva moja čula već pri prvom susretu. Čisto prisustvo izbijalo je iz dubine moga bića, kao naglo oslobođen izvor blistave snage. Kundalini ReikiNaravno i Reiki i Kundalini energija su krajnje intiman osećaj unutrašnjeg viđenja, potpuno ličan doživljaj, ali Kundalini se manifestovala i fizički. Ja, koja za sobom imam preko pola veka životnog staža i koja sam gotovo hedonistički prilagođena svemu što “više ne mogu”,osećala sam se drugačije. Priliv snage i energije kao u ranoj mladosti počeo je da kruni moje okorele odbrane u slavu lenjosti. Posao koji sam sama obavila prilikom selidbe knjiga iz jednog stana u drugi nadilazi moje najludje primisli u vezi sa tim. Vežbam, što je čudo, sama pomisao na vežbanje kod mene se izmetala u panagerik izležavanju. Pojačano osećam mirise, hranu biram drugačije. Moja Kundalini ne voli peciva za doručak. Iako pokušavam da se našalim, u stvari govorim istinu.
Kundalini u meni želi promene. Radost, radoznalost, jasnoća, snažno ispoljavanje su deo njene prirode. Sa pažnjom udovoljavam toj sili koja se podiže kroz moje telo i moj um i moj duh i dušu. Moj unutrašnji vid više se ne zaustavlja na isceljujućoj, blistavoj beloj svetlosti ispunjenoj spokojem, koja je divno iskustvo rasta u Reiki energiji. Kundalini je obojila i oživela moje unutrašnje viđenje. Jasne pune boje, prosvetljene kao kap rose pod jarkim svetlom sunca, precizne slike i prizori postali su deo moje radosti, radoznalosti i osećanja sreće dok sagledavam svoje biće. Svakoga dana osećam divljenje pred stvaralačkom snagom ljubavi. Susret i rad sa energijama su neprocenjivo iskustvo i dar.
Čeka me treći stepen Kundalini energije. Potpuno buđenje. Radujem se. Osećam kako Reiki u meni nežno obuzdava i istovremeno oslobađa Kundalini. Na sreću.
Osećam kako Kundalini vibrira i teži potpunom i naglom oslobođenju. Sigurna sam da bi takvo oslobađanje bez prisustva suptilne, a moćne snage Reiki energije moglo biti izuzetno opasno. Osećam obe energije u svakom trenutku. Jačaju obuhvaćene jedna drugom.
Osećam duboku zahvalnost pred svim učiteljima čija je velika ljubav omogućila deljenje znanja i pristup svesti o sili i lepoti postojanja. Svakoga dana osećam suštinsku zahvalnost pred svojim učiteljem, pred svojom Margaritom, koja je sa mnom neposredno podelila svoje znanje. Kažem svojom zato što je ona postala neodvojiv deo moga bića, moga svetla i moje ljubavi. Kao milost i kao blagoslov.
Osećam gotovo sakralnu zahvalnost pred saznanjem da moje ruke i moje biće isceliteljski prenose Reiki i Kundalini energiju mojoj porodici i mojim prijateljima.
Radujem se svakom danu i životu, oslobođeno i zahvalno.


Nikolaos Pahnoglu, inženjer elektrotehnike za telekomunikacije

Kundalini Reiki je treći stil Reikija kojim sam počeo da se bavim. Iako pokušam da ga uporedim sa prethodna dva, kao najupečatljivija razlika nameće se dužina trajanja tretmana i autotretmana. Poboljšati psihofizičko stanje za samo 10 minuta, ili čak 7 ili 3 – zvuči gotovo nestvarno, a ipak je moguće. Sve to se dešava krajnje suptilno, skoro neprimetno, a ipak se dešava.
Najveću primenu Kundalini Reiki za sada ima kod moje tašte. Povremeno dobija aritmije i nakon njih se oseća tokom celog dana iscrpljeno i ima bolove u ramenima i rukama. Po prestanku aritmije, nakon samo 10 minuta Kundalini Reiki tretmana, kompletno stanje se odmah poboljša, slabost i bolovi nestanu. Ostatak dana provede skoro kao da aritmije nije ni bilo. Prijatelji kojima sam nekad radio samo Usui tretman, osećaju znatnu razlku sada kada nakon Usuija dodam i Kundalini. Osećaju se još više osnaženo, puni elana i ”ničim izazvane” radosti.
S velikim nestrpljenjem očekujem dalju obuku i veoma sam zahvalan što nam je sve ovo omogućeno.


Tanja Milanović, stomatološka sestra

Topla i iskrena preporuka za ovaj stil energetskog rada na sebi. Dok je Reiki univerzalna, kosmička energija koja u naše telo ulazi preko 7. čakre, Kundalini je naša lična, unutrašnja energija koja spava u 1. čakri. Ovom sjajnom tehnikom budimo je i podizemo, čime se postižu sjajni rezultati, kako unutar sebe tako i na fizičkom planu oko nas. Živimo u svetu gde je sve u dualizmu, zato verujem da bi svaki Reiki praktičar trebalo da koristi i Kundalini, jer tako dostižemo celovitost i potpuni duhovni razvoj.

Izdvojiću jedno vrlo sveže iskustvo, u kući smo trenutno ostali bez novaca, sa neizvesnošću kada će biti očekivana uplata. Odradila sam Kundalini Reiki za cilj, koji je bio jasan – NOVAC. Tri sata kasnije dolazi prijatlejica i donosi novac koji je dugovala – a koji nije trebalo taj dan da donese.


Miroslava Savić, diplomirani ekonomista

Posebna energija, koja je u isto vreme nežna ali snažna; mirna ali moćna; neosetna a opet vrlo efektna… Vrlo neobičan osećaj dok se primenjuje, ali primena traje ukupno nekoliko minuta. Ne oduzima vreme, nama svima dragoceno, svako može toliko da odvoji – kao i za pranje zuba. Interesantno je to da je ovaj vid Reikija najbolji izbor za one koji ne vole da odvajaju vreme da rade na ovaj način na sebi, ali tog trenutka kada se pokrene ova energija, pokreće se i čišćenje karme, tako da je rad na unutrašnjem biću nezaobilazan, po mom individualnom osećaju.

Pored rada na sebi, naravno, isprobala sam i rad na drugim ljudima, pa sam tako svog supruga danima “punila” velikom količinom energije, kako bi postigao sve svoje obaveze koje u realnom vremenu ne bi mogao da izvede ni da je na raspolaganju imao tri puta više dana. Sa osmehom i voljom je trčakarao sa mesta na mesto, ne sluteći odakle mu toliko snage. 🙂

Takođe, moja sestra je imala neke emotivne blokade, koje je već neko vreme pokušavala da sredi sama uz klasični Reiki, i to se krčkalo, kako to već Reiki radi, ali nikako nije privodila kraju. Posle jednog Kundalini tretmana došlo je do potpunog otklanjanja tih blokada. Odjednom se stvorilo bolje razumevanje događaja i ponašanja, njenih, kao i ljudi oko nje, što je samim tim rezultiralo harmonizacijom odnosa sa samom sobom i sa drugim ljudima. Neverovatno je bilo prisustvovati tome, kao da je živela u mraku, a onda se odjednom nekako upalilo svetlo. I to nakon samo 5 minuta rada. Zaista uzbudljivo.

Veoma je interesantno sve što se dešava dok se praktikuje, ali to se mora isprobati, jer je apsolutno nemoguće opisati rečima to posebno stanje.


Aleksandra Atanasković, pravnik

S obzirom na to da mi se čini kako oduvek znam da je Kundalini “moj stil”, ne čudi to što najradije i drugima radim upravo njega. Zovem ga i “10 minuta do pravog JA”, jer posle dvadesetak tretmana koje sam potpuno različitim ljudima radila, ono što vidim kod SVAKOG čoveka, odmah nakon tretmana, jeste radost, vedrina, sjaj u očima, spokoj i mirnoća, ali i živost, poletnost, rumenilo na obrazima, svežina – a zar naša suština i pravo JA nije upravo to, to je Božanska zamisao za nas!
Posle Kundalini Reiki tretmana svaki čovek, bez obzira na godine, pol, poznavanje Reikija, životnih zakona, bez obzira na probleme sa kojima se susreće, svaki čovek je nalik bezbrižnom detetu. Ta nevinost u pogledu i ljubav koja zrači ne može se opisati. Tako nešto nikada nisam doživela.

Jedna divna dama kojoj sam radila Kundalini Reiki tretman, došla je potpuno iscrpljena, veoma naporan posao, troje male dece, malo slobodnog vremena, previše obaveza, a sve je samo na njoj. Posle 10 minuta izgledala je kao da je ceo dan provela u nekom SPA centru. Da je svojim očima nisam videla pre Kundalinija i da joj ja nisam radila tretman, zaista ne bih mogla da poverujem da se to za samo 10 minuta desilo. Ni traga od umora i bezvoljnosti nije bilo, smejala se, uzbuđeno pričala o toplini koju je osećala na dlanovima, da se oseća “kao nova”.

Posebno mi je bio simpatičan gospodin koji je nedavno postao deda. Pre tretmana je izgledao kao da su mu sve lađe potonule, jer je brinuo zbog posla, zbog previše obaveza i odgovornosti koje ima. Nedovoljno snage i nedovoljno vremena za sve, a pogotovo za unuka, mada je priznao i da je prilično neorganizovan, da nikada nigde nije uspeo da stigne na vreme, da uvek kasni.

Dan posle tretmana me je pozvao da mi kaže da ne samo da se oseća odmorno i pun energije, nego i da nije zakasnio već je po prvi put u životu stigao 10 minuta RANIJE na sastanak.
Tek upoznajem Kundalini Reiki. Potpuno me je očarao. To je moj PUT KA SEBI!

Hvala Vam za sve što ste me naučili, i za sve što ćete me naučiti.


Vera Brajuškovic Živković, socijalni radnik

Moji utisci sa Kundalini Reikijem su izuzetni. Ne prestajem da se oduševljavam svakim novim Reiki stilom posle završene obuke…
Kundalini Reiki je izuzetno jak već kod prvog stepena. Jak je po tome (to je moje iskustvo) zato što se u vrlo kratkom vremenskom trajanju, brzo nakon aktivacije uđe u izuzetno opušteno meditativno stanje. Sve vreme sam u energetskom protoku, u izuzetno opuštenom stanju. Tokom autotretmana su zaustavljene misli, sve je opušteno. Teško mi je i da otvorim oči, disanje mi je usporeno…
Svakodnevno aktiviram 1-2 puta Kundalini Reiki.
Nisam uočila “čišćenje” na fizičkom planu, možda u nekim razmišljanjima, snovima.


Vesna Karadžić, menadžer

Sa energijama Reikija i Kundalini nisam bila upoznata. Moj prvi susret sa Reikijem je bio otkrovenje. Onda je, Kundalini Reiki postala moj svet. Ovaj Reiki stil pomogao mi je da se vratim sebi. Da verujem u sebe. Da znam šta neću i šta hoću. Da najzad, kažem, znam šta osećam i šta mislim i pomognem sebi i drugima da se bolje osećaju u ”svojoj koži”. Pre svega to, a onda i da prođu neki akutni bolovi. Ko nije probao, neće nikada znati koliko je Kundalini energija moćna i šta može učiniti za vas i druge ako joj se posvetite. Probajte! I verujte da ste sebi najvažniji. Hvala na podršci mojoj drugarici Tamari Pahnoglu i učiteljici Margariti Milenković.’