Aktivacija stanja radosti i zadovoljstva

02-12-15 alena 0 comment

VEŽBA: AKTIVACIJA STANJA RADOSTI I ZADOVOLJSTVA

Naučite se da aktivirate u svom biću stanje radosti i zadovoljstva nezavisno od trenutnih okolnosti.

• Zauzmi udoban sedeći položaj i aktiviraj Reiki u skladu sa svojim stepenom.

shoulder-massage1• Stavi svoju šaku na jedno od ramena po svom izboru i počni da ga masiraš. Ruku čije rame masiraš stavi na grudni koš ili gornji deo stomaka, u zavisnosti šta je za Tebe prijatnije.

• Istovremeno, priseti se najsrećnijeg događaja u svom životu, situacije koja je izazvala veliku radost, zadovoljstvo i sreću. Posveti se u potpunosti uspomeni. Revitalizuj u svom sećanju svaki detalj odabranog događaja, počevši od ponašanja i razgovora prisutnih, muzike, ambijenta i odeće, pa sve do mirisa, ukusa i vremenskih prilika.

• Što dublje uđi u stanje radosti i zadovoljstva, u stanje koje je vladalo Tvojim bićem u odabranoj situaciji. Dok se stapaš sa revitalizovanim stanjem sreće, neprestano masiraj svoje rame. Nastavi tako sve dok Tebi prija.

• Napravi pauzu u trajanju od 5-10 minuta i ponovi postupak ispočetka.
Napravi novu pauzu u trajanju od 5-10 minuta i ponovo sprovedi čitav postupak.
Ponavljanje postupka možeš da izvodiš od 3 do 7 puta, u skadu s unutrašnjim vođstvom.

• Nakon nekoliko sati možeš da proveriš kako tehnika utiče na Tebe. Za proveru počni da masiraš tokom vežbe odabrano rame. Ono šta bi trebalo da osetiš je iznenadna radost i zadovoljstvo.

Pozitivan osećaj možeš da produžiš masažom odabranog ramena i ukoliko želiš podsećanja na srećni događaj.

• Zahvali se Životnoj energiji (Reikiju)

Vežba se zasniva na sposobnosti tela da “pamti” emocije i brzo proizvodi iste po principu refleksa. Omogućava svakome da se brzo prebaci iz negativnog stanja u krajnje pozitivno, što ne dopušta stvaranje i produbljivanje destruktivnih energija u sve nivoe ljudskog bića.